Skip to content →

Imperfect maar wel volmaakt

“Jij vindt dat wel gaaf zeker Mo, een programma over fotografie?” De afgelopen weken heb ik de inderdaad gretig gekeken naar Het Perfecte Plaatje. Oh, en ik word een tikkeltje jaloers van al dat mooie speelgoed waarmee de deelnemende BN-ers mogen spelen!

In een column van de laatste uitgave van Chip Foto Magazine wordt echter ook een soort wrange nasmaak verwoord die het RTL-programma bij mij oproept en die heeft niets te maken het concept van een talentenjacht of de spotlights op onze bekende medelanders.

Van nature ben ik een perfectionist. In alles wat ik doe, heb ik de neiging te streven naar het maximaal haalbare. Ik kan dan ook intens gelukkig worden van een perfecte lijn, of de perfecte compositie terwijl een ander het verschil met 37 versies eerder volkomen ontgaat.

Heel even was ik bang dat ‘het perfecte plaatje’ een surrealistische afspiegeling zou worden van het imperfecte leven, want het is juist de imperfectie die mij boeit. Het zijn de rimpels, de moedervlekken en sproetjes die een portret voor mij tot leven brengen. Ze laten mij zien hoe mooi het leven is, tot in detail.

De komende weken zit ik op maandagavond dus achter de buis en wie weet, stuur ik nog wel eens één van mijn imperfecte plaatjes in voor de wekelijkse challenge 🙂

Logo MW photography-middel

RSS
Follow by Email
Facebook0
Twitter

Published in Blog Personal

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *